2023-12-22 15:09Pressmeddelande

Messi-tröjan hamnade i Boden – vinnaren sponsrar Mallbacken med 31 000

Ronny Nilsson och sonen Liam Rosenberg gläds åt sin vinst på Klaravik – en Inter Miami-tröja signerad av Lionel Messi.Ronny Nilsson och sonen Liam Rosenberg gläds åt sin vinst på Klaravik – en Inter Miami-tröja signerad av Lionel Messi.

En Inter Miami-tröja, signerad av bland andra Lionel Messi, fick nyligen stor uppmärksamhet på Klaravik. Nu är den såld. Det vinnande budet på 31 000 kronor går oavkortat till Mallbackens IF för att stötta deras fajt för damfotbollen i Värmland. Vinnaren hittas, till mångas förvåning, inte i Värmland. I stället reser Messis autograf norrut, till Boden och Ronny Nilsson.

– Jag fick syn på tröjan tidigt och började läsa in mig på Mallbacken och deras målsättning att samla in en miljon kronor. Självklart lockade Messis autograf, men att man samtidigt bidrog till en god sak ökade intresset ytterligare. Det kändes rätt i hjärtat helt enkelt, säger Ronny Nilsson, vinnare av budgivningen. 

Julklapp till sonen

Om Ronny har koll på Lionel Messi, har hans son, Liam Rosenberg, koll på desto mer inom fotbollens värld. En fotbollsfantast ut i fingerspetsarna är en pricksäker beskrivning. Och nu kan han glädjas åt att en, minst sagt, unik matchtröja är i familjens ägo.
– Grabben är väldigt fotbollsintresserad och kan i stort sett alla spelares namn. Det här blev en perfekt, om än dyr, julklapp.

En fotbollströja i julklapp brukar snabbt bäras och slitas på planen, men för den här dyrgripen finns andra planer.
– Den är värd den finaste platsen i hemmet. Nu ska den ramas in och hängas upp på väggen.

 Vinnande budet tar Mallbacken in i 2024

Mallbackens IF har under hösten kämpat frenetiskt för att få ihop ekonomin inför 2024. Målsättningen för klubben har varit att samla in en miljon kronor. Bidraget via auktionen på Klaravik tar dem ett steg närmare.
– Vi vill rikta ett stort tack till alla som har engagerat sig för att stötta Mallbacken. Tack vare det här bidraget, och många andra, närmar vi oss ett nollresultat inför 2024. Det har varit en lång väg hit, men nu står det klart att vi fortsätter fajten för damfotbollen i Värmlandsskogen minst ett år till, säger Evelina Nilsson, ordförande i Mallbackens IF.

För mer information, kontakta

Evelina Nilsson, ordförande i Mallbackens IF, evelina.nilsson@mallbacken.se, 073–843 42 00Om Klaravik

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har över 200 medarbetare, 400 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2022 omsatte Klaravik 3,5 miljarder svenska kronor.